2023 Yılı İlk 6 Ayında Yapılan Güncellemeler

Akıllı işletmelerin tercihi, Ritapos 2023 yılına 2.8.1 sürümü ile girmiş ve bugün itibariyle 2.10.5 sürümüne yükselmiştir. Sürekli güncellemelerle gelişen Ritapos’da son 6 ayda neler mi oldu? Kısaca sizi bilgilendirelim.

PAKET SİPARİŞLERDE YAPILAN GÜNCELLEMELER

Paket sipariş konusu işletmelerin hem velinimeti hem de karın ağrılarından biri. Geciken siparişler müşteri memnuniyetini düşürüyor ve marka imajına olumsuz etkilerde bulunabiliyor. Dolayısıyla özel olarak ele alınması gereken bir konu. Masa, self-servis ya da take-away siparişlerle beraber paket siparişlerin takibi ise gerçekten zor. İşte bu zoru kolay yapmak maksadıyla size yeni bir ekran geliştirdik.

Kurye tanımlanan sipariş paket servisler kolonuna, kurye siparişi alıp yola çıktığında ise sevkedilmiş kolonuna ve teslim edilip kapatılana kadar da en sağda bulunan teslim edilmiş kolonuna düşmektedir.

Bu geliştirme ile paralel olarak kurye seçim ekranına;

Sevk ve teslim tuşları eklenmiştir. Bir kuryenin siparişe ne zaman tanımlandığını, bu siparişin ne zaman sevk edildiğini ve teslim edildiğini artık takip edebiliyorsunuz.

Sipariş detaylarında bulunan kurye kartında da bu bilgiler kullanıcılara sunulmaktadır.

Özellikle paket işi yapan dönerci, kebapçı, hamburgerci gibi işletmelerin beğenerek kullanmaya başladığı bir yeni özellikte; kuryede tanımlı olan siparişleri kolayca görebilmek ve bunları tek bir tuşla kapatabilmek.

İster bir sipariş içindeki kurye penceresinden, isterseniz menüdeki kuryeler tuşundan seçtiğiniz bir kuryenin üzerindeki bekleyen (açık) siparişleri görebilirsiniz.

İlgili sayfanın en altında bulunan “Tümünü Kapat” tuşu ile siparişleri kapatarak kuryedeki nakit paranızı alabilirsiniz.

PARA ÜSTÜ HESAPLAMA ARACI

Çoğu işletmemiz gün içerisinde 100’den fazla ödeme alıyor. Birinde ikisinde değil ama yüzünde de para üstünü akıldan hesaplamak yorucu olabiliyor. Üstelik yanlış yapılan bir hata sonucu müşteriden fazla para alınması ve müşteri gözünde kötü gözükme ihtimali de var. Bundan dolayı ödeme bölümüne hem hesap makinesi hem de para üstü hesaplama aracını ekledik.

Hesap makinesi tuşu ile seçtiğiniz siparişin toplam tutarını hafızasında tutan bir hesap makinesi açılacaktır. Örnekteki siparişimizin toplam tutarı 50.00 TL

Döviz kuru işlemlerinizi bu sayede kolayca yapabilirsiniz.

Hesap makinesinin yanındaki tuş ile de para üstü hesaplama aracını açabilirsiniz.

200 tuşuna bastığınız an müşteriye verilmesi gereken 150.00 TL tutarı sizin için hesaplanmış olacaktır.

TOPLU ÜRÜN DÜZENLEME

Enflasyonist ortamdan dolayı fiyatlar gün geçtikte yukarı yönde değişiklik göstermekte ve bunları tek tek hesaplayarak sisteme girmek zaman almakta. Bu süreci kısaltmak için ürünler sayfasına çeşitli araçlar eklenmiştir.

Sağ üst köşede bulunan “İşlemler” tuşuyla açılan menü sayesinde toplu işlemler yapabilirsiniz. Maliyet, satış fiyatı gibi kolonları topluca düzenleyebilirsiniz.

ALERJEN UYARILARI EKLENDİ

Ürün formuna eklenen alerjen uyarıları ile, ürünlerinizdeki alerjik içerik uyarısını tanımlayabilirsiniz. Bu tanımlar;

Hem ürün listenizde “A” harfiyle hem de işletmeniz için ücretsiz sunduğumuz QR Menünüzde müşterilerinize gösterilmektedir.

MÜŞTERİ EKRANI EKLENDİ

Alınan siparişin müşteriye gösterildiği ekranlar için ikinci ekran özelliği geliştirilmiştir. Sipariş alma ekranının sağ üst köşesindeki tuş ile açılan pencerenin ikinci ekrana konumlandırılması ile aşağıdaki görsel gibi; işletme logonuz ve alınan siparişin içeriği müşterilerinize gösterilebilir.

PARÇALI ÖDEME ALMA PENCERESİ YENİLENDİ

Parçalı ödeme almak kapsamlı siparişlerde sorun olabilmektedir. Bu sorunların önüne geçebilmek için bir dizi güncelleme ile parçalı ödeme alma penceresini yeniledik.

Artık alınan ödemenin hangi ürünler için alındığı not olarak ödeme sistemine kaydedilmektedir.

YARDIM & DESTEK SAYFASI

Her zaman yanınızdayız. Bize daha kolay ulaşın diye menüye bir tuş ekledik. Bu tuş ile ulaştığınız “Yardım & Destek” sayfasında; bilgi bankası içerisinde web sitemizin adresini, sık sorulan soruları, sık karşılaşılan sorunları, geri bildirim formunu, Ritapos’un nasıl kullanılacağını detaylarıyla anlattığımız “Akademi”yi ve bize hızla ulaşabileceğiniz “Whatsapp” ve “Canlı Sohbet” imkanlarını erişiminize sunduk.

Unutmayın Ritapos her zaman yanınızda!

ve DİĞERLERİ

Cari müşteri bilgilerinde, raporlarda, kasada bulunan nakit miktarında, işletme giderlerinde ve franchise yönetim modülünde de onlarca iyileştirmeler yapıldı ancak herkesi ilgilendiren önemli güncellemelerimiz bu şekildeydi.

Eğer merak ettiğiniz bir sorunuz ya da eklenmesini, geliştirilmesini istediğiniz bir özellik varsa lütfen bizimle iletişime geçin.

Scroll to Top