6.3. Bekleyen Ürünler Ekranı

Ritapos ile mutfak, bar gibi üretim yerlerinde hazırlanacak “bekleyen ürünleri” yazıcıdan çıkartabileceğiniz gibi üretim yerleri ile garsonlar arasındaki iletişimin etkinliğini arttırmak için bilgisayar ekranları da kullanabilirsiniz.

Bunun için menüdeki “Bekleyen Siparişler” bölümünün altında “Bekleyen Ürünler” tuşunu bulabilirsiniz.

Bekleyen ürünler ekranı
Mutfak kullanıcısı genel olarak bu ekranı kullanmakta olup Ritapos bu ekran özelinde kullanıcıya uygun olarak düzenlenmektedir.

Bekleyen ürünler ekranında siparişlere göre üretim bekleyen ürünler gösterilmektedir. Bu sırada bekleyen ürünü bulunan masaların sol alt köşesinde bulunan çan rengiyle dikkat çekmektedir.

Bekleyen ürünü bulunan masa

Bu sipariş içerisindeki herhangi bir ürün hazırlandığında mutfak kullanıcısı;

turuncu renkteki hazır tuşuna basarak garsonları uyarabilir. Bu tuşa basıldığında ilgili satırdaki ürün bekleyen ürünler ekranından gizlenmiş olur ve masanın rengi değişir.
Masaya teslimi beklenen ürünler var

Çan tuşuna basıldığında ise bekleyen ürünlerin sayısı sıfır olur ve bu ürünlerin tamamı masaya teslim edilmiş anlamına gelir. Aynı şekilde masanın rengi tekrar yeşile dönerken bekleyen ürünlerin sayısı masaya teslim edildi anlamındaki çatal, bıçak ikonunun yanındaki sayıya eklenir.

Bir Ürünün Sipariş İçerisindeki Durumları

Belki de en az kullanılan özelliklerden birisi olan “ürünün sipariş içerisindeki durumları” konusu oldukça önemlidir. Bu pencere konunun anlaşılması açısından faydalı olacaktır.

Ürün durumları

Sipariş detaylarındaki ürünler tablosunun her satırında bulunan zil tuşuyla açılan ürün durumları penceresinde ürün durumlarını görebilirsiniz. Sipariş içerisinde bir ürün üç farklı durumda bulunabilmektedir. Bunların ilki siparişe ürün eklendiğinde oluşan durumdur. “Bekleyen” ürünler siparişi alınan ve hazırlanmakta olan ürün sayısını temsil eder. “İşlenen” ise bu ürünlerin hazırlama birimlerinden çıktığını ve müşteriye servis edildiğini göstermektedir. “Tamamlanan” ise ödemesi alınmış olan ürünleri temsil eder. Az önce anlattığımız gibi “Bekleyen” ürünler masaya teslim edildiğinde bu ürünleri; “İşlenen” ürün durumuna taşımak işletme yönetiminizi kolaylaştırabilir. Masadan kalkan kişi kendi siparişini ödediğinde de ilgili ürünleri “Tamamlanan” durumuna taşıyabilirsiniz.

Sipariş içerisindeki ürünlerin durumunu yönetmeden de işletmenizdeki sipariş akışını düzgün şekilde yapabilirsiniz ancak, bekleyen müşterilerinizi daha kolay görmenizi sağlayacağı için bu süreci kullanmanızı öneriyoruz.

Scroll to Top