3.1. Bulut Tabanlı Otomasyon Sistemi Nedir

Bulut Teknolojisi olarak da bilinen Bulut Tabanlı Sistemler; akıllı telefon, tablet ya da bilgisayar gibi çeşitli teknolojik cihazlar ile ulaşılabilen, veri paylaşımı sağlayan, kendi bilgisayarınız yerine internet tabanlı şekilde veri depolama, yazılım vb. hizmetler sunan sistemlerdir. Bulut tabanlı ile yer ve zaman kısıtlaması olmadan işlemler yapılabilir. Özetle Ritapos, işletmenizdeki bir bilgisayar yerine Dünya’nın farklı noktalarına konumlandırılmış bilgisayarların koordinasyonlu çalışması ile size hizmet veren bir otomasyon sistemidir.

Neden Bulut Tabanlı Sistemleri Tercih Etmeliyiz?

Maliyet: Bulut tabanlı sistemler, özellikle pahalı donanım ve bilgi sistemi personeli için bütçesi olmayan küçük işletmeler için şirket içi çözümlerden daha uygun maliyetli olabilir.

Esneklik: Bulut tabanlı bir sistemle, verilerinize ve uygulamalarınıza internet bağlantısı olan her yerden erişebilirsiniz; bu, hareket halindeyken çalışmalarına erişmesi gereken uzaktaki ekipler veya çalışanlar için özellikle yararlı olabilir.

Ölçeklenebilirlik: Bulut tabanlı sistemler yüksek düzeyde ölçeklenebilir olduğundan, gerektiğinde kullanıcı ve kaynakları kolayca ekleyebilir veya kaldırabilirsiniz. Bu, yalnızca kullandığınız kadar ödediğiniz ve değişen iş ihtiyaçlarını karşılamak için hızlı ve kolay bir şekilde ölçeği büyütüp küçültebileceğiniz anlamına gelir.

Güvenlik: Birçok bulut tabanlı sistem, verilerinizi korumak için şifreleme ve düzenli yedeklemeler dahil olmak üzere güçlü güvenlik önlemleri sunar. Bu, verilerinizin güvende olduğunu bilmenin size huzur vermesini sağlayabilir. Güncellemeleri hiç bir zahmet çekmeden otomatik olarak alırsınız. Satın aldığınız sistem hiç bir zaman eskimez.

Güvenilirlik: İşletmenizi etkileyecek sel, deprem gibi doğal afetlerden; elektrik kesilmesi gibi sorunlardan ve bilgisayara su dökülmesi gibi çalışan hatalarından sizi korur. Bulut tabanlı sistemler, genellikle kapsamlı altyapıya ve sistemlerini çalışır durumda tutma konusunda uzmanlığa sahip büyük, saygın şirketler tarafından barındırılır. Bu, donanım arızası veya diğer sorunlar nedeniyle verilerinizin kaybolma veya tehlikeye girme olasılığının daha düşük olduğu anlamına gelir.

Bulut Tabanlı Sistemlerin Kötü Yanları Nelerdir?

İşletmeye özel yazılım: Her ne kadar benzer ihtiyaçlar duyan işletmelere özgü olarak kurgulanan sistemler olsa da isteklerinize göre sistemi geliştiremeyebilirsiniz. Bu durum aslında bulut tabanlı sistemler çok hazır olarak sunulan tüm sistemlerin ortak sorunudur. Ancak özel bir yazılım geliştirmenin de başlı başına farklı sıkıntıları olacaktır.

İnternet kesintisi: İnternet bağlantınız olmadığında ya da yavaş olduğunda sisteme erişemeyeceğiniz için faaliyetlerinizde kesintiler yaşayabilirsiniz.

Eğer işletmeniz için bu durumlardan olumsuz etkilenecekse muhtemel bulut tabanlı ve hazır sistemler size uygun olmayacaktır.

Scroll to Top